לשים קמח בקערה, ליצור גומה באמצע ולשים כף מלח ולכסות. להוסיף שמרים וסוכר מעל מים חמימים.. להמיס קצת ביד את השמרים שלי ייבצרו גושים. להתחיל ללוש וכל כמה סיבובי לישה לשים רבע כוס שמן, ככה ארבע פעמים. וללוש ללוש עד איחוד הבצק לכדור יפה ואחיד.
לכסות במגבת ולהשאיר במקום חמים כשעה עד הכפלת הנפח.
מקמחים מעט משטח עבודה ומורידים את הבצק למשטח.
יוצרים צורות
חלות קלועות או לחמניות
מכסים עוד חצי שעה להתפחה שניה
מורחים בביצה ומפזרים מעל שומשום… גרעינים… או מה שבא
לאפות על 190 מעלות עד להשמחה יםה כ-20 דקות.
בתאבון