טארט גבינה עם נגיעות מוס שוקולד

 

בוקר..

הנקודה הזאת שבה מתחיל יום חדש, כמו צופן סוד.. רוצה לומר לי… אל תתני ליום להוביל אותך, תובילי את אותו! תחליטי שזה יהיה יום משמעותי!

יום משמעותי.. מה זה אומר לי? מה אני רוצה ביום משמעותי..

יום רך מלטף מפנק.. שכולם יאירו לי פנים.. שאני ירגיש רעננה מלאת אנרגיה לפעול .

והקרקע מוצקה, איתנה.. והתחושה היא שאני יכולה לסמוך על העולם.

שבסוף של אותו יום.. ארגיש את הדגדוג המרגש בלב, ואדע, חוויתי את היום.

טארט גבינה.. כמה רכות יש בו.. אבל הוא יושב על קרקע מוצקה, בצק פריך שנותן לו ביטחון, מחזיק אותו יציב.. את מרקם הגבינה העדין והמלטף.. את מוס השוקולד שמחליק בפה. 

הישלוב המנצח בין פריכות לרכות.. והכל בביס אחד מושלם!

תהנו!

תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24

לקלתית בצק פריך

260 גר' קמח

3 גר' מלח

110 גר' חמאה

25 גר' שקדים טחונים

80 גר' אבקת סוכר

50 גר' ביצים

הכנת הקלתית

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה קמח ומלח עד שנוצרת תערובת פירורים יחסית אחידה. מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים וממשיכים לעבד. מוסיפים את הביצים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק. מיד ברגע היווצרות הבצק יש להפסיק את המיקסר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, כדאי לרדד את הכדור למלבן שטוח כדי שיתקרר מהר יותר.

יש לתת לבצק קירור של שעה במקרר.

ו.. מתחילים ברידוד:

מניחים את הבצק על משטח מקומח מעט, נותנים לו כמה מכות עם המערוך כדי לרכך אותו. ואז מתחילים לרדד לגודל התבנית + שתי אצבעות לשוליים. בזמן הרידוד חשוב מאוד להזיז מידי פעם את הבצק ולקמח כדי למנוע הידבקות של הבצק לשייש. כאשר יש לכם בצק מרודד לגודל המתאים ובעובי של כחצי ס"מ אתם מעבירים אותו בזהירות לתבנית ומהדקים בנקודת החיבור כדי להגיע לטארט ישר כמה שניתן. בעזרת סכין חותכים את עודפי השוליים ומהדקים בקצוות כדי שהשוליים לא יפלו בזמן האפיה. מכניסים למקרר לחצי שעה. 

אפיה: בתנור שחומם מראש ל160 מעלות בתוכנית טורבו.

20 דקות עד להשמחת הקלתית לצבע זהוב (יכול להיות שבתנור שלכם יהיה צורך בקצת פחות או קצת יותר).

מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. רק כאשר הקלתית התקררה יש לחלצה בזהירות מהתבנית.

למלית גבינה

250 גר' שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

40 גר' פודינג וניל

100 גר' שמנת חמוצה

250 גר' גבינה לבנה 5%

הכנת מלית גבינה

במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים שמנת מתוקה בהדרגה מוסיפית את הסוכר תוך כדי, יש להגיע למרקם קצפת די יציבה אבל לא חזקה מידי. עוצרים את המיקסר ומוסיפים פודינג וניל, מקציפים. מוסיפים שמנת חמוצה וגבינה וממסיכים עם ההקצפה על לבלילה חלקה ואחידה.

ניתן לשוף את המלית על הטארט וליישר עפ פלטה, או להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן או עגול ולזלף תלוליות מלת גבינה.

למוס שוקולד

200 גרם שמנת מתוקה

110 גרם שוקולד חלב

 

הכנת המוס

לחמם 100 גרם שמנת מתוקה עד הרתחה, לצקת על השוקולד, לערבב לאיחור. לקרר לפחות שעה במקרר שיהיה קר מאוד. להקציף את 100 גרם שמנת מתוקה שנותנה חצי הקצפה זה אומר למרקם שמתחיל להתייצב, מוסיפים את השוקולד והשמנת שהתקררו, מקסיפים הכל לקצת יציבה.

אפשרויות לקישוט.

  1. להעביר לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים ולהקפיא לחלוטין, לשחרר ולהניח על המלית גבינה.
  2. להעביר לשקית זילוף עם צנטר קטן ולזלם מעל הגבינה נגיעות קלות של מוס.

אופציות לקישוטים

  1. פרחים אכילים
  2. דובדבנים
  3. תותים
  4. פצפוצי שוקולד קראנצ'
  5. סוכריות מעניינות

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן