לחם פסטו

מיטל ורמשטיין

מצרכים

קילו קמח

2 כפות שמרים

8 כפות סוכר

כף מלח

3 כוסות מים חמימים

כוס שמן 

צנצנת פסטו

כוס סולת 

אז איך מכינים?

  1. בקערה גדולה שמים קמח, מלח, סוכר ושמרים (שהמלח לא ייגע באופן ישיר בשמרים), מוסיפים את המים ולפני הלישה להמיס קצת את השמרים בידיים למנוע גושים בהמשך. ואז מתחילים לאחד את החומרים, כל קצת מוסיפים שמן עד שהבצק אחיד רך ושומני, מכסים במגבת להתפחה במקום חמים כשעה (עד הכפלת הנפח). 
  2. מורידים את הבצק למשטח עבודה נקי ומחלקים את הבצק ל – 10 חלקים שווים, כל חלק פותחים למלבן מורחים בכפית פסטו ומקפלים משני הצדדים. יוצרים גליל ומותחים קצת, בשלב הזה הוא קצת נקרע והפסטו מבצבץ וזה בסדר גמור.
  3. על השייש בצד שופכים סולת ומגלגלים את הלחם בזהרירות שיהיה מצופה מכל הכיוונים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. ככה אחד אחרי השני לכולם.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות לכ-15-20 דקות או עד שמשחים.
בתאבון!

לטיפ הסודי שלי

כבר ידוע שרוב ההצלחות מתגלות בטעות..

אז יום אחד כשהכנתי את הלחמניות פסטו המושלמות האלה, התכוונתי לקחת מהארון את הקמח כדי לגלגל את הבצק לפני הכנסתו לתנור. אך בטעות הוצאתי סולת.. תוך כדי שאני מחזירה את הסולת חשבתי לעצמי.. רגע מה יקרה אם אגלגל בסולת נשמע נחמד.

יצא מדהים הציפוי נהיה קריספי ועשה את הלחם מושלם.. מאז אני מגלגלת אותו רק בסולת.

תנסו זה הורס.